“Заедно в Час по етика и право” 

образователна програма на Апелативна прокуратура – Пловдив

 

28 февруари 2018 г., бе заключителната лекция, изнесена пред седмокласници от СУ „Найден Геров“ – гр. Пловдив. Гости на учениците бяха Чавдар Грошев, районен прокурор на гр. Пловдив, Ваня Киркова, началник на Регионалното управление на образованието и Невена Божилова, психолог

Заедно в час КБН 7

към Сдружение „Консултантско бюро Напредък 7“, гр. Пловдив. „Кампанията е много полезна, защото тези знания подготвят учениците за живота. Регионалното управление на образованието винаги подкрепя подобни инициативи и сме готови да съдействаме за нови“, каза Ваня Киркова, началник на РУО-Пловдив. Чавдар Грошев разказа за професията на прокурора, за опасностите в Интернет пространството, а психологът Невена Божилова изнесе лекция за вредата от наркотиците, както и последствията от употребата им. За пръв път в кампанията се включиха и представители на сдружения и обществени организации. Срещите на магистратите и учениците от 6 и 7 клас се провеждат от началото на ноември 2017 г. до сега, в часа на класния ръководител. Преди това прокурорите гостуваха и на десетокласници от всички пловдивски училища.

Заедно в час КБН 7

В Образователната програма „Заедно в Час по етика и право“, за учебната 2017-2018 г., участваха Николай Божилов, прокурор в Апелативна прокуратура-Пловдив, Румен Попов, окръжен прокурор на гр. Пловдив, Димитър Беличев, прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив, Чавдар Грошев, районен прокурор на гр. Пловдив, Румяна Зайкова-Калеева, заместник-районен прокурор, и прокурорите от Районна прокуратура-Пловдив –Даниела Андреева, Пламен Чобанов, Димитър Пехливанов, Пламен Георгиев, Бригита Байрякова, Мирослав Йосифов и Атанас Илиев. Заедно с тях лекции изнесе и психологът Невена Божилова.

До момента по програмата „Заедно в Час по етика и право“ на Апелативна прокуратура-Пловдив са обучени над 4 000 ученици от всички пловдивски училища, като тя ще продължи с представяне и на други теми.

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *