ДОБРОТВОРЕЦ НА ГОДИНАТА

В ПАМЕТ НА ПАТРОНА НА ЦСРИ – РАДА КИРКОВИЧ

РАДА П. ГУГОВА-КИРКОВИЧ (24 март 1848 – 9 дек. 1941 ) – учителка и дарител. Родена в Копривщица. Племенница на Найден Геров, дъщеря на Ивана Хаджигерова, първата учителка в Девическото училище в Копривщица. На 30.11. 1928 г. завещава на БАН 50 хил. лв. за образуването на фонд на нейно име. На 30.11.2019г. се навършват 91 години от този акт на добротворчество.

Патрон е на ДДЛРГ „Рада Киркович” гр. Пловдив – закрит през 2014г. Това е първото сиропиталище в Царство България, приютило сираците от Баташкото клане и зверското потушаване на Априлското въстание.Като част от процеса по Деинституционализация, Община Пловдив разкрива Център за социална рехабилитация и инетграция за деца „Рада Киркович”, възложен за управление на  КБН7.

За втора година отличихме личности, общественици, граждани и представители на институции, които са приели ДОБРОТО за своя кауза! Моменти като този ни показват, колко е важна работата, която вършим ЗАЕДНО и ни дават стимул и нови сили да вървим напред!

Паметта трябва да бъде запазена и делото продължено!

Призьорите:

  1. Категория „Добротворец на годината” – Анка Мутафчиева /приемен родител/
  2. Категория „Пазител на детето” – Анка Сивинова /началник ОЗД Родопи/
  3. Категория „Лидер с кауза” – Атанас Балкански /кмет на община Съединение/ и Мария Белчева /кмет на община Куклен/
  4. Категория „Пазител на доброто” – Бригита Байрякова /прокурор Районна прокуратура – Пловдив/
  5. Категория „Пазител на истината” – Вяра Порязова /журналист в-к Марица/
  6. Категория „Местен лидер” – Даниела Стоилова /кмет с. Браниполе/
  7. Категория „Артернатива за по – добър живот” – Добринка Бинева  /администратор ЕОУП „Приеми ме 2015”/
  8. Категория „Приятел на децата” – Стефка Илиева /Директор на ДГ „Синчец”/
  9. Категория „Гражданска активност и доброволчество” – PTPI Smiles, Plovdiv Student Chapter, както и  Records Management Dept на IQVIA и приятели – Диана Шейтанова, Марта Стефанова
добротворец
добротворец

ЦСРИ и Сдружение Консултантско бюро Напредък 7 сме почетни членове на НАСО. Участие в церемонията като специален гост взе и г-жа Веселина Ботева – Директор на Дирекция „Социална политика” на община Пловдив, която е и член на УС на НАСО, както и Директорите на Дирекциите „Социално подпомагане”  Родопи и Марица /Анна Кръстенова и Пенка Патишанова/.

Призовете се явяват и признание за гилдията на работещите в социалната сфера, които въпреки всички трудности продължават да работят в защита интересите на децата и семействата в неравностойно положение в град и област Пловдив.

добротворец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *